• Bellen
 • Mailen
 • Whatsapp
 • Milieuzone

  Welke voertuigen mogen de milieuzone niet meer in?

  Vanaf 1 januari 2018 mogen brom- en snorfietsen van 2010 of ouder (dus 2009, 2008 enz.) de milieuzone niet meer in.
  Voor viertakt scooters van vóór 2011 komt een ontheffing waarbij de Datum Eerste Toelating (DET) niet verder terug mag gaan dan 1-1-2008. Dus viertakt scooters van 1-1-2008 tot en mét 31-12-2010 mogen de milieuzone in Amsterdam gewoon nog wel in, mits er een 4-takt ontheffing voor is aangevraagd.

  Hoe kom ik achter de leeftijd van mijn brom- of snorfiets?

  Je kunt op de website van het RDW het bouwjaar van jouw brom- of snorfiets vinden, vul hiervoor jouw kenteken in bij het invulveld op de pagina. Onder de noemer ‘Datum eerste toelating’ (de datum waarop een voertuig voor het eerst een kenteken heeft gekregen) vind je de datum wanneer jouw voertuig voor het eerst tenaamgesteld is . Alle voertuigen met DET 1-1-2011 en jonger mogen zonder ontheffing de milieuzone in.
  Website RDW, klik hier

  Milieuzone

  Waar geldt de milieuzone brom- en snorfiets in Amsterdam?

  Hoe wordt de milieuzone Amsterdam gehandhaafd?

  De toegang tot de milieuzone wordt gecontroleerd met behulp van vaste (de huidige milieuzone camera’s) en mobiele/flexibele camera’s in de stad die aan de hand van het kenteken registreren of een voertuig wel of niet de milieuzone in mag.
  Daarnaast wordt op straat gehandhaafd op geparkeerde brom- en snorfietsen.
  Je krijgt een boete van € 90,- als je de milieuzone (brom-/snorfiets) binnengaat zonder ontheffing.

  Wie kan een ontheffing aanvragen voor de milieuzone brom- en snorfiets?

  Voor een ontheffing dient u aan alle van de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je scooter heeft een viertakt motor.
  • Je scooter heeft een Datum Eerste Toelating van tussen 1-1-2008 en 31-12-2010
  • Je moet langs een erkende dealer om vast te stellen dat je aan alle voorwaarden voldoet, deze regelt voor jou de ontheffing

  Wat is de bedoeling?

  Door de uitbreiding ver van te voren aan te kondigen verwacht de stad Amsterdam dat veel oude brom- en snorfietsen vanzelf niet meer worden gebruikt en dat Amsterdammers voor de inwerkingtreding van de milieuzone een nieuwe(re) viertakt brom- of snorfiets aanschaffen. Op het moment van inwerkingtreding is het jongste tweetakt voertuig dan inmiddels ook al minstens 7 jaar oud en mogen de oudere viertakt scooters met een maximale leeftijd van tien jaar uiterlijk tot 2021 doorrijden met ontheffing wat op zich een acceptabele maximale leeftijd is.

  Welke vergoeding kan ik verwachten?

  U kunt bij ons langskomen voor een interessant voorstel.

  Stimuleringsregeling stadspashouders.

  De gemeente Amsterdam wil inwoners met een stadspas met groene stip (laag inkomen) helpen over te stappen van hun oude brom- of snorfiets naar een fiets, e-bike, e-scooter of OV. De gemeente heeft hier 1,5 miljoen euro voor gereserveerd en de regeling kan gelden voor 2300 gegadigden. Wij als scooterdealer kunnen u electrische scooters, e-bikes en of fietsen leveren. Een deel van deze 2300 gegadigden kunnen bij ons in onze winkel komen om hun voucher in te ruilen.

  Snorfiets naar de rijbaan?

  Dit traject is nog zeker niet definitief. De gemeente Amsterdam gaat er vanuit dat zij de snorfiets naar de rijbaan mag verplaatsen per 1-1-2018 met helmplicht en daar is al veel voor in gang gezet. Het is echter nog helemaal niet zeker; de wetswijziging voor de helmplicht is nog niet goedgekeurd door de Tweede Kamer en de Raad van State. BOVAG doet er nog alles aan om de helmplicht tegen te houden.

  Ombouw snor- naar bromfiets

  De gemeente Amsterdam wil het ombouwen van snorfiets naar bromfiets stimuleren. Tot voor kort was het alleen mogelijk om een snorfiets naar bromfiets om te laten bouwen en te laten keuren in Lelystad. Per 1-1-2018 wil de RDW dit overhevelen naar de 16 keuringstations van de RDW. Meer is hier nog niet over bekend maar we houden jullie op de hoogte.